Bezdrátový zabezpečovací systém BEDO Ajax lze jednoduše napojit na nejrozšířenější pulty centrální ochrany v ČR

V současné době jeden z nejoceňovanějších domovních alarmů dostupných v ČR začíná měnit zdejší trh se zabezpečovacími systémy. Alarm získal ocenění Security & Fire Excellence Award na prestižní konferenci IFSEC a na výstavě MIPS Securika získal cenu za nejinovativnější řešení. Poslední novinkou je jeho napojení na nejrozšířenější pulty centrální ochrany (PCO) v ČR. V mobilní aplikaci, která je k dispozici zdarma všem uživatelům systému, si mohou jednoduše zvolit mezi několika poskytovateli PCO. Jednou z nich je také společnost D.I. SEVEN.


 “Napojením získáte nepřetržitý profesionální dohled nad Vaším objektem od zkušené bezpečnostní agentury. D.I.SEVEN má dlouholetou tradici a je schopna po technologické a personální stránce tuto službu zajistit po celé ČR. Alarm BEDO Ajax tak využijete na maximum, na naší straně jsou nonstop připravení zkušení operátoři reagovat dle informací z detektorů,“ uvádí Miroslav Chalupa, manažer PCO, D.I.Seven.

“Zájem registrujeme i od dalších lokálních poskytovatelů těchto služeb, které postupně do systému přidáváme,” dodává Maroš Činčura, projektový manažer firmy Smart Home Security. Unikátní na systému Bedo Ajax je především komunikační protokol Jeweller, který nabízí vysokou úroveň zabezpečení. Veškerá data jsou šifrována algoritmem s plovoucím klíčem, čímž je zabráněno jejich odposlechu či modifikaci. Pokud dojde k rušení signálu, systém automaticky upozorní uživatele a přeladí se na jinou, stabilní frekvenci. Komunikace mezi centrální jednotkou BEDO Ajax Hub a komponenty je možná až na vzdálenost 2 000 m ve volném prostoru, což je násobně více než konkurenční protokoly Z-Wave nebo ZigBee. Připojená čidla umí regulovat sílu potřebného signálu podle vzdálenosti od centrály a tím výrazně prodlužují životnost baterií až na 7 let.

Jádro zabezpečovacího zařízení tvoří BEDO Ajax Starter Kit. Do této sady patří ovládací panel BEDO Ajax Hub, dále ovládací klíčenka, bezdrátový detektor otevření oken a dveří a detektor pohybu. Všechny prvky se mohou pochlubit nadčasovým designem a snadnou ovladatelností.
“K těmto prvkům si mohou zájemci dokoupit další užitečné komponenty. Základní sada tak může být rozšířena o detektor rozbití skla, požáru nebo unikající vody a zaplavení. Zákazníci si také mohou pořídit interiérovou a exteriérovou sirénu, která dále doplňuje způsoby využití zařízení,” přibližuje možnosti rozšíření Maroš Činčura.

Zabezpečovací systém je zkonstruován tak, aby se dokázal ubránit jak hardwarovým, tak softwarovým útokům, které by mohly narušit jeho funkčnost. Majitelé domů a bytů se nemusí obávat ani výpadku elektrického proudu. V takovém případě systém neprodleně odesílá informaci o nastalém stavu majiteli nemovitosti a bez přerušení pokračuje v provozu na záložní baterii. Všechna zařízení, která jsou do systému zapojena, jsou chráněna proti neoprávněné manipulaci. Pokud je otevřen kryt zařízení, uživatel je o události neprodleně vyrozuměn a může na situaci ihned reagovat. Uživatelé s chytrými telefony vybavenými operačními systémy Android a iOS mají k dispozici intuitivně zorganizovanou mobilní aplikaci. Stáhnout si ji mohou v AppStore a na Google Play. S její pomocí dochází ke konfiguraci všech zabezpečovacích prvků, které jsou připojeny k centrální jednotce.


O systému BEDO Ajax



BEDO Ajax je bezdrátové zabezpečovací zařízení, které je v současné době distribuováno ve 35 zemích po celém světě včetně České republiky. V ČR výrobce zastupuje společnost Smart Home Security s.r.o. a na místním trhu je alarm k dispozici prostřednictvím řady specializovaných velkoobchodů a montážních firem. Systém je pravidelně doplňován a rozšiřován o nová čidla a funkce. BEDO Ajax se může v České republice pochlubit certifikací na bezpečnostní třídu 2, kterou provedla zkušební laboratoř Trezor Test. Bližší informace najdete na www.bedocz.cz