Nová úroveň zabezpečení - update operačního systém HUB Malevich 2.6.

Předpokládali jsme, že naše systémy budou moci ochránit víc než jenom byty, domy a kanceláře. Díky patentované bezdrátové rádiové technologii Jeweller, která umí fungovat na dlouhé vzdálenosti, umíme zabezpečit i továrny, sklady a rozsáhlé objekty. Doposud měl Ajax omezené režimy zón. To nebylo vhodné při větším počtu prostor, protože je nešlo aktivovat a deaktivovat zvlášť. S nejnovější aktualizací operačního systému a mobilní aplikace je to minulostí.






Schopnost rozdělit jednotlivé prostory do skupin se samostatnou aktivací byla jedna ze zákazníky nejžádanějších funkcí. Po první vlně testování v Ajaxu byla nová funkce zpřístupněna pro testování partnerům po celém světě, abychom měli jistotu, že vše funguje správně a jednoduše se používá.

Vše pod kontrolou
Mód zóny si můžete aktivovat v mobilní aplikaci BEDO Ajax, popřípadě to může zařídit montážní partner. Můžete si vytvořit až 9 zón - což postačuje pro zabezpečení i opravdu rozsáhlých členitých prostor.

Pro byty a domy: Rozdělení můžete využít například pro samostatné zabezpečení garáže, nebytových prostor nebo místností. Rodinným příslušníkům, spolubydlícím nebo nájemcům tak můžete zpřístupnit nebo omezit přístup do určitých oblastí nemovitosti.

V kancelářích a obchodech: Díky skupinovému módu tak můžete omezit přístup zaměstnanců do některých prostor. Každému z nich můžete přiřadit osobní přístupový kód na bezpečnostní klávesnici a nastavit si, kdo může tu nebo tu kancelář zakódovat.


Po aktivaci skupinového režimu musíte rozdělit detektory do několika skupin. Za zmínku stojí, že nastavení místnosti zůstane nezměněno.





Skupinový mód má nové rozhraní. Normální uživatelé vidí skupiny, které mohou obsluhovat. Administrátoři vidí všechno.



Mód pro klidné spaní

Částečné zastřežení se stalo tzv. nočním módem. Po provedení výzkumu jsme zjistili, že částečné zapnutí systému bylo nejvíce využíváno v noci.




To je čas chceme aby byly chráněny možné vstupy do domu, ale pochopitelně nechceme mít aktivní pohybová čidla, když jsme doma. Nyní si nově můžete nastavit nonstop ochranu, nastavit prodlevu při odchodu nebo příchodu a zabezpečení v noci.

Celá firma v mobilu

Nová verze operačního systému obsahuje užitečnou vlastnost pro organizace s méně než 50 zaměstnanci. Každému nyní můžete vytvořit osobní kód, který pomocí klávesnice Ajax Keypad aktivuje nebo deaktivuje určenou oblast (skupinu). Když navíc připojíte elektrický zámek pomocí Ajax Wallswitche tak nemusíte ani řešit klíče.



Při nastavení skupinového módu budou osobní kódy platné pouze pro skupiny, do kterých uživatel bude mít nastavený přístup. V aplikaci se zobrazují všechny informace o zapnutí a vypnutí i případné neúspěšné pokusy.

I přes osobní kódy může stále fungovat univerzální kód pro spuštění a vypnutí alarmu, takže s tím můžete překonat i omezení na 50 uživatelů. Nově lze skupinám nebo osobám přiřadit i klíčenky Ajax SpaceControl.

Důvěřuj, ale prověřuj

U firem po připojení  zabezpečovacího systému BEDO ajax k pultu centrální ochrany je běžnou praxí předat administrátorská práva bezpečnostní agentuře. Což může být trochu nepohodlné, protože pak nemáte k dispozici  některé užitečné funkce. Na druhou stranu bezpečnostní agentury chtějí mít nad systémem plnou kontrolu, protože často nesou plnou zodpovědnost za případné narušení objektu.

Proto se nově v systému zobrazují hlášky o přidání uživatelů, skupin, detektorů i kamer. Tímto způsobem žádné změny nezůstanou bez povšimnutí a pomůže tak vzájemné důvěře mezi bezpečnostní agenturou a jejími klienty.

Vstup zakázán

Nově operační systém dává administrátorům možnost omezit přístup uživatele ke skupinám, zařízením i notifikacím. Můžete tak bez obav poskytnout přístup do jednotlivých místností, aniž byste se obávali, že zaměstnanci půjdou někam kam by neměli. S každou takovou změnou se změní i odpovídajícím způsobem nastavení v mobilní aplikaci.




Další změny

Zpoždění při příchodu nebo odchodu byla přesunuta k nastavení u detektoru , kde je rovněž nastavení nočního módu.



Rovněž jsme přidali záložní IP adresu pro oznámení alarmu přímo na pult centrální ochrany a zvýšili tak na spolehlivost systému.



Co dalšího?

Touto novinkou inovace u BEDO Ajaxu nekončí - sledujte náš blog a sociální sítě a brzy se dozvíte více.