Představujeme novinku - scénáře



Nyní máme k dispozici chytrou zásuvku BEDO Ajax Socket a tlačítko BEDO Ajax Button, které přinášejí nové možnosti jak automatizovat svou domácnost a lépe ji zabezpečit. Umožňují přejít od pasivní ochrany k aktivním krokům.

Nejčastější možné scénáře:

1) automatický noční mód

Nově si můžete nastavit zapnutí a vypnutí nočního módu, kdy necháváte aktivní jenom vnější ochranu domu. Tj. aktivní zůstávají magnetická čidla BEDO Ajax DoorProtect a případné venkovní detektory BEDO Ajax MotionProtect Outdoor

2) rozsvícení světel při detekci pohybu

Pokud někdo vkročí na Váš pozemek a najednou se rozsvítí světla, tak většinou dokáže odradit nezvané návštěvníky, aby pokračovali dál. Stačí k tomu využít BEDO Ajax WallSwitch a BEDO MotionProtect Outdoor. Stejný scénář si můžete nastavit i pro vnitřní prostory.

3) prevence záplavy

BEDO Ajax LeaksProtect umí detekovat i malý únik vody z pračky nebo myčky a následně umí pomocí spínače BEDO Ajax Relay vypnout přítok vody (pokud je vybaven elektromagnetickým ventilem)

4) automatické uzamykání dveří a rolet

Nejste si jisti, zda všichni zamknou dveře a stáhnou roletu při odchodu? Pokud máte elektrický zámek tak pomocí BEDO Ajax Relay se může automaticky při zastřežení vypnout.

5) simulace přítomnosti

Díky nové funkci scénářů a časového rozvrhu si nyní můžete doma zapínat světla, televizi , rádio a další příslušenství aniž byste byli doma. Má to hlavně význam při Vaší delší nepřítomnosti.

6) zapínání topení dle rozvrhu

Pomocí BEDO Ajax Wallswitch si můžete zapnout topení podle rozvrhu popř. si můžete nastavit zapínání boileru v noci, kdy je levnější proud.

K snadnější automatizaci můžete nově využít i BEDO Ajax Button, který má kromě funkce panikového tlačítka i možnost sloužit pro zapínání a vypínání zásuvky BEDO Ajax Socket a spínačů
BEDO Ajax WallSwitch a BEDO Ajax Relay.

Scénáře jsou kompatibilní se všemi typy centrálních jednotek BEDO Ajax Hub - liší se pouze počtem scénářů, které je možné na v Hubu aktivovat.


Nastavení je velmi jednoduché - v mobilní aplikaci BEDO Ajax si zobrazíte nastavení (jak u Hubu, tak  u dalších zařízení) a tam najdete položku scénáře a u ní si nastavíte pravidla dle potřeby.